Een jaar verder

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ongeveer een jaar geleden verruilde ik een gecombineerd 49er – Boskalis F18 programma voor de Topzeil Academie. De Topzeil Academie is een initiatief van het Watersportverbond om de stap van jeugd naar kernploeg te overbruggen. Het is een zeer intensieve opleiding. Binnen dit programma heb ik het afgelopen jaar op de 49er FX (zelfde romp als 49er maar minder zeil) gevaren. De FX is ideaal om te kunnen racen op niveau en om de boot verder te leren kennen. De voorbereiding voor de evenementen afgelopen zomer was niet ideaal. Beide evenementen voer ik met een andere bemanning. Maar uiteindelijk was ik 7de op het jeugd WK en 14de op het EK senioren. Dit zorgde voor gemengde gevoelens, aangezien ik weet dat het zo veel beter had gekund. Maar onder de omstandigheden was het zeker niet verkeerd. Bovendien heb ik geleerd met verschillende mensen te varen en ook heb ik een paar maanden kunnen bemannen. Dit heeft mij als stuurman veel inzicht gegeven en mijn eigen vaardigheden heb ik goed kunnen ontwikkelen.

Dus hoe zag een normale “werk” week er voor mij uit de afgelopen maanden?

Maandag
Is de rust dag van de week, alhoewel dit betekent dat ik weer wat tijd kan besteden aan de studie.

Dinsdag
Ik begin de dag in de fitness en de rest van de dag word besteed aan school werk.

Woensdag
Een cardio training

Donderdag
In de ochtend gym training en wat kleine klusjes in de boot. En in de middag zeilen.

Vrijdag
Zeilen en als het weer niet te mooi is om de hele dag op het water te zijn een cardio training.

Zaterdag
De hele dag zeilen, en als ik nog niet half dood ben dan nog een kracht training.

Zondag
Om het af te sluiten de hele dag zeilen.

Na de zomer is het grote 49er tuig weer op de boot gezet en konden we beginnen met het ‘echte’ werk. Inmiddels was ik daar ook fysiek klaar voor. Ik ben namelijk 7 kilo aangekomen en door al het fitness is dit grotendeels spieren gelukkig.

Omdat het nu in Nederland toch wat koud aan het worden is, vertrekken we 12 december richting Barcelona. Daar gaan we trainen en een wedstrijd varen. Hopelijk komen daar een hoop boten zodat we goed kunnen zien waar we staan in het veld en wat we deze winter moeten gaan trainen. Daarna kunnen we met deze punten aan de slag in de trainingskampen die zullen plaatsvinden in Palma de Mallorca en Gran Canaria.

Dus ook de komende tijd wordt het veel trainen, veel fitness, veel zeilen, veel genieten…

Vaarwelkom,

Jolbert

 

Laat een reactie achter

U dient in te loggen om te kunnnen reageren.