Nederlands Kampioen F18!!

geplaatst in: F18, Sailing | 0

Na de bronzen medaille op het WK in Denemarken was het tijd voor het Nederlandse kampioenschap. Er werd dit weekend veel regen en onstabiele voorspeld, en dit hebben we gekregen ook. Het had voor en tijdens het evenement zelfs zo hard geregend dat zelfs het grasveld waar de boten op stonden veranderde in een klein moeras. We hoefden bijna niet het water op om de boot te laten drijven. Maar dat terzijde. Op zaterdag hadden we een mooie wind, de richting was net stabiel genoeg om wedstrijden te kunnen varen. De eerste wedstrijd begonnen we heel sterk. We waren als eerste weg bij de linkerkant van de startlijn. Vanaf dat moment zijn we alleen maar verder van de vloot weg gevaren. Daarna hadden we twee wedstrijden waar we de onvoorspelbare wind verkeerd hadden beoordeeld. In de laatste wedstrijd hadden we het gelukkig weer te pakken, en eindigden we uiteindelijk als tweede. Alle andere teams hadden ook geen constante resultaten waardoor alle opties voor de tweede dag nog openlagen.

Zondag om 3 uur in de ochtend werd ik wakker en voelde me behoorlijk slecht… ik was misselijk en koortsachtig. Vier uur later, toen het tijd was om op te staan en alles klaar te maken voor de dag, was het niet heel veel beter geworden. Maar niet varen is natuurlijk geen optie, zeker niet als er een kans is op een Nederlandse titel! Daarnaast was het ook nog zo dat onze sponsor IDprofs.com een borrel voor alle zeilers en hun eigen personeel op het gras/moeras veld had georganiseerd bij de boten. De wind was vandaag nog onstabieler dan de vorige dag. Dit zorgde voor veel van hero to zero en van zero to hero momenten. Degene die de minste fouten zou maken zou de titel winnen. Na 4 vier hele spannende wedstrijden waren wij dat!! Ondanks dat ik me nog steeds vrij beroerd voelde was ik super blij. Ik heb veel wedstrijden gewonnen, maar dit is mijn eerste titel als Nederlands kampioen. Oh wat zat ik daar al lang op te azen.