2017 in het kort, en nu?

geplaatst in: Uncategorized | 0

2017 had een hoop hoogtepunten waaronder een Bronzen medaille op het WK in de F18. Maar wat ik misschien nog wel leuker vind: we wonnen de Nederlands kampioen titel waar ik al zo lang op zat te azen! Ook op de “grote” boten ging het niet verkeerd. Zo hebben we op de Melges 32 meerdere prijzen gewonnen. En de studie dan? Nou ik kan u met heel veel vreugde mededelen dat die bijna volledig is afgerond. Het enige dat ik nog moet doen is het papiertje ophalen bij de studenten balie.

En nu? Werken? Zeilen? Beiden?
Dat leek een hele moeilijke beslissing, maar eigenlijk ook heel makkelijk. Tijdens mijn master werd ik omringt door mensen die allemaal druk bezig waren met hun carrières in bedrijfsleven. De gesprekken over sollicitaties bij Deloitte, PWC, ING, Unilever, Shell en dergelijken vlogen me om de oren. Natuurlijk ben ik totaal niet competitief ingesteld en werd ik niet verleid om hierin mee te gaan ;). Maar toen mij de vraag werd gesteld wat ik nou echt leuk vind om te doen, was de keuze voor het zeilen heel snel weer duidelijk.

Zeilen is waar ik van hou, en wat ik de rest van mijn leven wil blijven doen. Dus waarom ergens anders geld mee verdienen om te kunnen zeilen als het misschien ook wel kan door het zeilen zelf?

En wat staat er vervolgens op het programma voor het komende seizoen?

  • Het Melges 32 project waar ik vorig jaar op voer, gaat ook dit jaar door. Alleen dit jaar zal ik niet meer op het voordek staan maar helemaal achterop, als tacticus.
  • Verschillende projecten met de Team Heiner talenten.
  • Het trimmen van het grootzeil bij het Nederlandse race team the Flying Dolphin.

Is dat al genoeg? Nee eigenlijk niet. We zijn op het moment druk bezig met Nacra om weer een F18 te regelen om daar de goede lijn van vorig jaar mee voort te zetten. Ook zal ik natuurlijk ook nog geregeld te vinden zijn op de Moth, want dit blijft de ideale boot om mijn gevoel te versterken.

Ohja, bijna vergeten, ik ben deze winter ook bezig geweest om enkele certificeringen te halen. Zo heb ik een EHBO-cursus gedaan en ben ik officieel RYA Yachtmaster Offshore gecertificeerd.