Wereld Kampioen!

geplaatst in: Melges32 | 0
Daar sta je dan met zijn achten op het podium. Je handen worden vol gedrukt met allemaal prijzen en een grote fles champagne. Oh ja champagne spuiten, hoe gaat zo’n fles eigenlijk open? Na wat frutselen bedenk ik me dat mijn talent toch ergens anders ligt en geef hem snel door aan een teamgenoot die duidelijk meer ervaring heeft met flessen alcohol. En terwijl je wegduikt om de champagne shower te ontwijken ga je het beseffen. We zijn WERELD KAMPIOEN!
 
In mijn vorige verhaal (http://jolbertvandijk.nl/?p=139) vertelde ik al over de Melges 32 en dat ik blij was met de stappen die we aan het maken waren als team. Dan is het helemaal leuk als al het werk beloond word met een Wereld titel! En het was absoluut geen makkelijk evenement. Door hoge golven, windstiltes en onweersbuien hebben we in vier dagen tijd maar vier wedstrijden kunnen varen. Dat terwijl er eigenlijk 12 gepland stonden. Hierdoor kon elke wedstrijd het verschil maken tussen de titel of helemaal niks. Je kan je dus voorstellen hoe spannend de laatste wedstrijd was.
 
Dit is mijn eerste Wereld titel, dat er snel nog maar velen mogen volgen!