Au, mijn pootje

geplaatst in: Uncategorized | 0
Hallo iedereen,
Ongeveer 1,5 maand geleden waren we aan het trainen in Medemblik. Er was een aflandige wind die toch wel redelijk sterk was. Het doel van de training? Snelheid, wat betekent lange stukken varen en zoeken naar alle kleine of soms wel grote dingen die een verschil maken.
Maar je raadt het vast al, het ging niet helemaal volgens plan.
Op het eind van de eerste down wind kwamen we een golf tegen die er voor zorgde dat we van 30 km/uur naar 0 gingen. Dit resulteerde in een nose dive (boot die voorover over de kop gaat). Tijdens de nosedive probeerde ik wat vast te pakken in de hoop dat we toch niet over de kop zouden gaan maar dat was de echte fout.
Een seconde later toen ik in het water lag zag ik dat mijn duim niet op de plek zat waar hij hoort. Uit een reflex duwde ik hem weer terug in de kom. Toen volgde een terugweg naar de kant die voor mijn gevoel uren duurde en enorm pijnlijk was.
Daarna naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. Op de foto’s was geen bot breuk te zien maar ik moest wel in het gips voor 3 weken.
Drie weken later was de Delta Lloyd regatta, een belangrijk evenement. De fysio vond eigenlijk dat het te vroeg was om al weer te gaan zeilen maar in overleg met de coach erbij, besloten we toch een poging te doen om het evenement te varen. Het is toch best moeilijk om een kans tot racen over te slaan. Maar na een wedstrijd werd het al overduidelijk dat de duim nog niet goed genoeg hersteld was en besloten we te stoppen. De rest van het evenement kon ik gelukkig wel leren door te kijken vanuit de rubberboot. Niet dat het leuk was om andere mensen wel te zien racen terwijl je zelf niet mag.
Daarna volgde een paar weken van revalidatie en fitness om toch bezig te blijven. Tussendoor is er nog een MRI gemaakt om te kijken wat er precies aan de hand was. Dit bleek een scheurtje in het bot en een ingescheurde spier te zijn. Het was dus niet heel gek dat het varen tijdens de Delta Lloyd nog niet ging.
Nu gaat het al weer stukken beter en hoop ik met goedkeuring van de fysio aan het eind van de week weer voorzichtig te gaan varen. En dan staat het volgende op het programma:
– Twee weken trainen in Scheveningen
– Een trainingskamp in Flensburg
– Het Jeugd WK in Flensburg eind Augustus
Vaarwelkom, Jolbert
P.S. Aan de kant zitten is niets voor mij