Lanzarote deel 1

geplaatst in: Uncategorized | 0
Hallo Allemaal,
Begin januari heb ik mijn scriptie ingeleverd en daarmee mijn bachelor bedrijfskunde, op wat administratieve dingen na, afgerond. Dus wat dan? Als het goed is begin ik in september met een master op de Erasmus universiteit in Rotterdam. Maar tot die tijd voornamelijk zeilen, wat werken, en misschien zelfs al wat voor studeren.
Aangezien ik op het moment dus niet hoef te studeren heb ik besloten om vanaf 3 january tot eind februari te trainen in Lanzarote. Vanuit het watersportverbond hebben we daar 3 trainingskampen van 6 dagen en daartussen door ben ik aan het coachen en vooral veel zelf aan het zeilen in de moth. Die mede dankzij jullie hulp nu tot mijn beschikking staat. Vroeger dacht ik dat de 49er de snelste en moeilijkste boot was om te varen. Maar de moth heeft bewezen een veel grotere uitdaging te zijn. Die ik des al niet te min graag aan neem. Dus mijn dagen bestaan hier uit veel zeilen, nog iets te veel zwem momenten dan ik zou willen. En natuurlijk het nodige werk in de fitness om de conditie en spieren op pijl te houden.
Tijdens de trainingskampen slaap ik met de rest van het team in een hotel, maar als iedereen weer in Nederland is slaap ik op een klein bootje in de haven. Wat me eerlijk gezegd bijna beter bevalt dan het hotel.
Vaarwelkom, Jolbert