Lanzarote deel 2 en meer…

geplaatst in: Uncategorized | 0

Beste allemaal,

Sinds Lanzarote deel 1 is er een stuk meer gebeurd dan alleen deel 2 dus in chronologische volgorde:

Lanzarote deel 2,

Ook in de tweede maand op dit vulkanische eiland heb ik veel zeil uren kunnen maken. Ik trainde in de 49er met Pim van Vught. Hij kwam uit de Splash en heeft nog niet veel tweemansboot ervaring. Maar hij heeft erg hard gewerkt en zo kon ik mijn stuurmansvaardigheden verbeteren. We hebben allebei grote stappen gemaakt. Helaas kunnen we dit niet in augustus op het jeugd WK 49er verzilveren, want de organisatie van het evenement kon niet overtuigd worden dat de leeftijdsgrens onder 24 moest blijven zoals de jaren daarvoor. Ik ben zelf dan 23 en dat is dus echt heel jammer. Bovendien vindt dit evenement plaats in mijn geboortestad Lelystad…

Mijn moth (eenmans vliegend) had ik mee naar Lanzarote en ik heb heerlijk kunnen zeilen. De mensen in de haven waren vriendelijk en hielden een oogje in het zeil als ik alleen op het water was. Bij het klussen om de moth verder te optimaliseren hielpen ze zelfs mee. Voor een kleine compilatie van de video beelden die gemaakt zijn van mij in de moth kunnen jullie klikken op de link https://youtu.be/bFv-hgZDLPU

Naast het zelf trainen heb ik 2 weken training gegeven aan optimisten. Dit gaf niet alleen variatie maar zorgde ook voor inspiratie en niet onbelangrijk extra dekking van de kosten. Het was fijn om zo deel uit te maken van het Dinghy Coach team en hun technieken te gebruiken om optimistzeilers naar een hoger niveau te brengen.

Palma de Mallorca,

Na drie dagen thuis te zijn geweest, en mijn BE rijbewijs te hebben gehaald, ben ik vertrokken naar Palma de Mallorca voor een trainingskamp 49er en de Princess Sofia wedstrijd. Hier was duidelijk te zien dat Pim en ik meer afstemming hadden en veel beter waren geworden in boathandling, waar we in Lanzarote op hadden getraind. Maar we kwamen tekort op snelheid en de start met vele boten hadden we nog niet eerder samen kunnen oefenen.

Barcelona,

Uit Palma ben ik direct doorgegaan naar Barcelona voor de Europese kampioenschappen 49er. Op de moeilijke dagen met veel wind draaiingen en vlagen voeren we goed maar op de simpelere dagen was onze snelheid niet goed genoeg om mee te komen met de rest van het veld. Wel gingen de starts na de ervaring in Palma aanzienlijk  beter.

Terug naar Nederland,

Met mijn nieuwe BE rijbewijs op zak heb ik de bus met trailer van het Watersportverbond uit Barcelona teruggereden. Omdat ik het stuk alleen zou moeten chauffeuren was mijn vader overgevlogen om dit samen te doen. Voor hem was dit nostalgie en voor mij een welkome ondersteuning. Het was een vlotte en gezellige terugreis.

Koud terug kreeg ik een gesprek met mijn coach van het Watersportverbond waarin werd medegedeeld dat ik niet langer op de Academie/49er programma welkom was. Dit was voor mij onverwacht en teleurstellend. Alles werd vervolgens volgens protocol vlot afgewerkt. Terwijl ik dacht goede stappen te zetten werd mijn koers onderbroken en werd ik gedwongen overstag te gaan. Dit was eind april en ik heb heel snel mijn bakens verzet en mijn agenda omgegooid.

Nieuwe ervaringen

Hieronder vinden jullie wat ik de afgelopen maand onder andere gedaan heb met een link naar het verslag.

– Van Uden Reco wedstrijd, Heiner pups, 8 man

Dag 1:

http://www.teamheiner.com/verslagen/wedstrijdverslagen/uden-reco-regatta-dag-1-hagel-tot-zonneschijn/

Dag 2:

http://www.teamheiner.com/verslagen/wedstrijdverslagen/uden-reco-regatta-dag-2-planeren-pech-en-prijzen/

– Mijn eerste offshore, naar Engeland:

http://www.teamheiner.com/verslagen/wedstrijdverslagen/vuurschepen-race-3-4-mei/

En terug:

http://www.teamheiner.com/verslagen/wedstrijdverslagen/nsr-offshores-6-7-mei/

– North Sea Regatta, met Coin Coin, 10 man, inshore races. Dit was een geheel nieuwe ervaring omdat dit geen leeftijdgenoten waren en sommigen aan boord professionals waren.

– Delta Lloyd Regatta met Moth. Foto’s zijn te zien via Facebook. Daar kunnen jullie mij ook volgen.

Op het programma staan nu het EK moth, EK F18 (Catamaran 2 mans), en verschillende wedstrijden op grote boten. Ik heb hier heel veel zin in en ben blij dat ik enorme support heb.

Vaarwelkom, Jolbert